Komælk vs modermælkserstatning

Christina S skrev til os i dag med følgende spørgsmål:

Kære Christina. Vi har før brugt dine produkter til vores store søn med stor succes. Nu skal lillebror snart i gang med grød og kan se at der er kommet nye produkter siden sidst. Samtidig har Sundhedsstyrelsen ændret deres anbefalinger mht komælk. De nye produkter indeholder mælk, er mælken modificeret så den fremstår som modermælkserstatning? Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke komælk før efter 1 år og ellers maks. 100 ml i kosten fra 9 måneders alderen. Jeg kan ikke rigtig finde nogle oplysninger vedr. dette på jeres hjemmeside. Tak for svar. Vh Christina

 

Kære Christina S

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn ikke får komælk, men kun modermælk eller modermælkserstatning i hele det første leveår. Årsagen er, at komælk har et proteinindhold, der er cirka tre gange så højt som modermælk og et lavt jernindhold. Sundhedsstyrelsen mener, der er dokumentation for, at for meget protein i spædbørnsalderen har betydning for udviklingen af overvægt senere i livet.

Vores babygrød indeholder ren økologisk komælk fra Thise, der ikke har været udsat for anden forarbejdning end tørring. Der er to årsager til, at vores grød ikke er blevet forarbejdet til at ligne modermælkserstatning.

 

Årsag 1: Proteinindhold

Den første årsag er, at vi ikke har gjort noget for at nedsætte proteinindholdet, for vores grød indeholder ikke nævneværdig mere protein end anden babygrød på markedet.

Vi har her tilladt os at vise næringsdeklarationen på et konkurrerende økologisk babygrødsprodukt. Produktet hedder Fuldkornsgrød med Spinat & Ærter. Grøden har et proteinindhold på 4,3g protein per portion. Til sammenligning har vores Landgrød med grønkål og gulerod et proteinindhold på 4,1g protein per portion.

Årsag 2: Sukkerindhold

En anden vigtig årsag til, at vi ikke anvender modermælkserstatning, er sukkerindholdet. Hvis vi kigger på førnævnte konkurrerende produkt igen, så ses det, at på trods af, at det er en grøntsagsgrød og ikke en sød frugtgrød, så indeholder produktet 23g rent sukker pr 100g fordi produktet er tilsat mælkesukker i form af laktose. Det er næsten en fjerdedel af produktet, der er rent sukker.

Til sammenligning indeholder vores Landgrød kun 10g sukker pr 100g, hvilket er 57% mindre sukker end Fuldkornsgrød med spinat & ærter, fordi vi tilsætter ikke noget som helst.

Modermælkserstatning indeholder rigtig meget sukker. NAN 2 PRO for eksempel, som er til babyer fra 6 mdr., indeholder 36g pr 100g. Når baby skal i gang med overgangskost, så får han stadig masser af modermælkserstatning eller brystmælk ved siden af.

Vi synes derfor det er vigtigt, at når baby skal til at starte med overgangskost, at sukkerindholdet er så lavt som muligt.

Og det er bl.a. årsagen til, at vores grødprodukter ikke bliver lavet med modermælkserstatning.

Med venlig hilsen

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem