Christina Hansen CPH

Christinas mission

Da jeg voksede op på Fyn i 1970’erne lavede min mor al vores mad. Livet var på en eller anden måde meget enklere dengang. Maden smagte af det, den var lavet af og var ikke tilsat alt muligt. Men tiderne har ændret sig, og det samme har vores behov for at bruge tiden i køkkenet.

Som mor ved jeg hvor værdifuld tid er. Min mission er at hjælpe din baby med at udvikle sunde spisevaner, der varer hele livet ved at skabe velsmagende og nærende måltider, der er lette at tilberede.

Da jeg skulle udvikle min første produktserie i eget navn, var det vigtigt for mig, at produkterne var så ernæringsrigtige som muligt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn ikke får komælk, men kun modermælk eller modermælkserstatning i hele det første leveår. Årsagen er, at komælk har et proteinindhold, der er cirka tre gange så højt som modermælk og et lavt jernindhold. Sundhedsstyrelsen mener, der er dokumentation for, at for meget protein i spædbørnsalderen har betydning for udviklingen af overvægt senere i livet.

Og så kom naturligvis spørgsmålet, skulle jeg følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger og lave produkterne med modermælkserstatning fremfor med almindelig mælk?

Svaret var klart nej!

For det første er det muligt at lave et rent grødprodukt med almindelig økomælk, der ikke har et nævneværdigt højere proteinindhold en modermælkserstatning.

For det andet, og endnu vigtigere, modermælkserstatning indeholder alt for megen sukker.

Jeg begyndte at sammenligne næringsdeklarationerne på andre kendte babygrødsmærker, der indeholder mælk, og jeg fandt, at nogle af varianterne består af 31,5% sukker, ikke blot kulhydrater, nej rent sukker!

Og her fik jeg min mission!

Flere babygrødsbrands er tilsat ekstra mælkesukker i form af laktose, hvilket jeg mener er helt unødvendigt. Et lille barn, der skal til at lære at spise rigtig mad, skal ikke have noget, der består af en tredjedel sukker.

Jeg har derfor nu skabt en serie rene, minimalt forarbejdede produkter, som du kan give din baby med god samvittighed.

Mine produkter indeholder, på nær nogle få nødvendige vitaminer og mineraler, kun ingredienser, du finder i eget køkken:  frugter, grøntsager, korn og mælk, aldrig konserveringsmidler eller noget kunstigt.

Med op til 80% mindre sukker og op til 500% mindre mættet fedt.

Bare (k)ærlige og rene opskrifter. Så kan du spare tiden i køkkenet og i stedet bruge den på den vigtigste person i hele verden.

xxx,

Christina Hansen
Mor & grundlægger

Instagram

GemGem

GemGem

  TOP